
Minął kolejny miesiąc, kiedy nasza szkoła realizowała zajęcia z wykorzystaniem sprzętu zakupionego w ramach programu Laboratoria Przyszłości.
Na lekcji techniki klasy piąte zmagały się z tworzeniem zdrowej i pełnej witamin tortilli. Zdobytą wiedzę i doświadczenie w zakresie prawidłowego przygotowywania posiłków z zachowaniem zasad higieny i bezpieczeństwa uatrakcyjnił nowy sprzęt gospodarstwa domowego, tostery, opiekacze, które pozyskaliśmy dzięki programowi Laboratoria Przyszłości. Zdrowe śniadanie z wykorzystaniem sprzętu LP przygotowali również uczniowie klas II. Nasi uczniowie wiedzą, że witaminy kryją się w owocach i warzywach. Dlatego w ramach zajęć kulinarnych przygotowali kanapki wypełnione samymi zdrowymi składnikami.
Uczniowie mieli okazję wypróbować nowy sprzęt kuchenny podczas odbywających się zajęć Koła Kulinarnego, na których zgłębiali wiedzę dotyczącą przygotowywania posiłków, zasad bezpieczeństwa podczas pracy z urządzeniami i przyborami kuchennymi, oraz higieny podczas pracy. W ramach tych zajęć wykorzystywane były urządzenia pozyskane z Programu Laboratoria Przyszłości.
Uczniowie mieli okazję wypróbować nowy sprzęt kuchenny podczas odbywających się zajęć Koła Kulinarnego, na których zgłębiali wiedzę dotyczącą przygotowywania posiłków, zasad bezpieczeństwa podczas pracy z urządzeniami i przyborami kuchennymi, oraz higieny podczas pracy. W ramach tych zajęć wykorzystywane były urządzenia pozyskane z Programu Laboratoria Przyszłości.